finamigNär vi arbetar, oavsett vad det egentligen är, så sliter vi på våra kroppar och vår hud. Många av oss bryr oss inte nämnvärt i detta, det är för dem en naturlig gång av säsongerna och arbetet, men det kan resultera i att besvären blir stora. Det är framför allt något som händer oss musiker. Vi använder våra händer väldigt mycket, och det är klart att det sliter när man ofta greppar, trycker och slår. Som musiker måste man hitta sätt att undvika problem med sprickor i fingrarna, torra händer och trött hud. Helt enkelt för att arbetet som vi gör är beroende av att dessa kroppsdelar ska fungera, utan smärta och problem.

Hur gör man bäst för att ta hand om sig, och garantera att ens hud håller, också under mer utsatta tider? Hudvårdsprodukter brukar vara det absolut bästa sättet, och det finns en uppsjö av olika typer och märken som kan göra det svårt att veta vad du ska välja. Det finns heltäckande krämer som kan appliceras på de flesta områden, men också de krämer som är avsedda mer specifikt för ett visst område, så som läppcerat eller handkrämer. En fet handkräm som är fuktgivande är ofta det bästa valet för en musiker, med tanke på att händerna arbetar väldigt mycket och behöver underhållas för att hållas fräscha och smidiga.

Det är inte alldeles lätt att veta vad som fungerar bäst. Många gånger gör man helt rätt i att fråga om hjälp på specifika butiker, men det fungerar också lika bra att beställa via nätet. Butikerna du kan beställa ifrån är många. En butik som jag har fastnat för, som har mycket olika produkter som fungerar för mig är www.finamig.se. Behöver ni ha någon form av hudvård, som inte kostar skjortan, så kan jag varmt rekommendera er att besöka sidan.