sportMånga av mina elever håller på med sport. Det tycker jag är bra med tanke på alla larm man hör om att barn, liksom vuxna, är för stillasittande och rör på sig för lite. Jag tror att det för barnens del handlar mycket att hitta en sport som är rolig. En vuxen kan ta sig ut i löparspåret fast det är lite motigt och se den långsiktiga vinsten, men ett barn kan inte göra det på samma sätt. Det måste vara kul helt enkelt, och det SKA vara kul. Idrott och sport ska inte vara ett nödvändigt ont. Nu kanske mina elever hellre skulle kallas för ungdomar än för barn, men nu pratar jag lite mer allmänt om alla barn och ungdomar.

Hur som helst så är det väldigt roligt att se att många av dem är aktiva på sin fritid, och för några veckor sedan fick jag höra att några av dem skulle på simläger. Jag har själv sportat som ung och varit på läger så jag vet hur roligt det är. Jag känner mig nästan lite avundsjuk! De skulle tydligen till Älvdalens Camping (www.alvdalencamping.se) som har en av Sveriges få 50-metersbassänger. Det var så roligt att höra dem prata om lägret och hur kul det skulle bli. Då känner man verkligen att de har hittat rätt sport att utöva. Jag kanske har nästa Sarah Sjöström i min klass!

Jag borde förresten röra på mig lite mer jag också. Det är så lätt att prata om hur viktigt det är för eleverna, men det är ju lika viktigt för vuxna. Och som lärare vill man ju alltid föregå med gott exempel… Jag tror nog att jag också skulle behöva hitta en träningsform som är riktigt rolig. Det finns ju så mycket att välja på nu för tiden, så det borde ju inte vara omöjligt!