Jag växte upp i princip helt utan husdjur vilket säkert är en av anledningarna till att jag alltid velat ha en hund. Hundar verkar så trevliga, coola och mysiga och jag var avundsjuk på mina vänner vars familj hade hundar. Men det hjälpte inte hur mycket jag än tjatade på mamma och pappa. Någon hund blev det inte. Sedan i vuxen ålder glömde jag av det hela lite. Inte så att jag inte vill ha någon hund, det har bara blivit så att andra saker prioriterats. Så blir det ju ofta med barndomsdrömmar – man växer upp och glömmer att förverkliga dem, även sådana som är lätta att förverkliga – som att skaffa hund.

Men jag har tänkt mer på det på senaste tiden, att jag borde skaffa hund. En sak som oroar mig lite är då att jag inte direkt har någon hunderfarenhet. Om jag skaffar en valp så måste jag ju kunna ta hand om den och uppfostra den på bästa sätt. Jag har nu kommit fram till att det där bara är en ursäkt (och en dålig sådan också). Den som vill lära sig att ta hand om en valp har ju en hel massa resurser till sitt förfogande, så nu ska jag ta tag i det. Jag tänker också som så att om jag lär mig det som krävs för att ta hand om en valp så kommer det att peppa mig att verkligen också skaffa mig en hund.

Jag har hittat en sajt av Maria Brandel, hundtränare och hunddomare, som lär ut hur man lyckas med sin valpträning. Det rör sig om blogginlägg, filmer och onlinekurser, och allting verkar mycket bra, så vitt jag kan avgöra. En del av det förutsätter att man redan har valp verkar det som, medan annat passar oss som vill lära oss hur hundvalpar fungerar och därför kan användas av en sådan som jag. Perfekt resurs både för erfarna hundägare och kompletta nybörjare.