Green hotel i TällbergMin bästa vän heter Tina och vi har känt varandra sedan vi gick i skolan. För några år sedan träffade hon en kille och flyttade till honom i Dalarna, och eftersom jag bor kvar här i Linköping så ses vi tyvärr inte så ofta längre. Vi pratar dock i telefon ganska ofta och håller kontakten på så sätt, men jag saknar att träffas och bara ta en fika eller gå i affärer och snacka skit. Hur som helst så ska hon gifta sig snart och hon frågade mig om jag ville vara brudtärna. Självklart svarade jag ja!

Det ska bli hur roligt som helst och jag är glad att jag får vara med och vara en del av deras speciella dag. Vigseln kommer att äga rum i en jättefin kyrka och festen kommer att hållas på ett hotell i Leksand som är hur mysigt som helst. Ugnsbakad renrostbiff står på menyn och självklart en bröllopstårta i flera våningar. På kvällen blir det dans med levande underhållning i form av ett band. Jag tror att det kommer att bli ett riktigt sagobröllop!

Som brudtärna så ska man ju ”passa in” i bröllopstemat, och eftersom färgerna är vitt och ljusblått så ska jag ha en ljusblå klänning. Den är redan uppsydd och klar så nu gäller det väl bara för mig att hålla mig undan från kakor och godis så att jag inte går upp i storlek lagom till bröllopet. Jag är inte ensam som brudtärna men jag har fått den ärofyllda rollen att vara hederstärna (maid of honor). Det betyder att jag bland annat kommer att hålla i brudens bukett när de står vid altaret. Alla tärnor ska ha likadana klänningar och jag tror att det kommer att bli hur fint som helst.

En lite rolig detalj som de ska ha på festen på hotellet är engångskameror på borden så att gästerna kan ta egna bilder. Det kommer garanterat att skapa många roliga minnen att se tillbaka på sedan!