Jag vet inte om jag har skrivit om det här bandet förut (det är lite svårt att hålla koll på sådant när man är en något virrig människa), men om jag nu har det så gör jag det igen, för det här bandet är värt flera hundra blogginlägg med sin grymma musik!

Bandet jag pratar om är The Cure, och de är ett av mina absoluta favoritband. Det jag gillar mest med The Cure är deras fantastiska texter. En bra låt är för mig flera olika lager. Dels är det bra musik, dels är det en fin röst och dels är det en bra text. Om texten är innehållslös kan det inte bli en bra låt på riktigt. Det kan bli en sommarplåga som man kanske diggar med till, men det är inget man slår på när man verkligen vill lyssna på bra musik som berör. Texter är oerhört viktiga för mig, för jag lyssnar lika mycket på texten som jag gör på melodin. Därför har jag lite svårt för att lyssna på låtar som sjungs på ett språk som jag inte förstår.

The Cure har ganska speciella texter, men det är texter som verkligen berör mig. Ibland kan det vara lite svårt att förstå vad de faktiskt handlar om, men jag tror att man med alla låtar måste skapa sig en uppfattning om vad texten betyder för en själv. Om texten betyder något för mig som inte överensstämmer med det den betyder för den som skrev den så spelar det faktiskt ingen roll. Det viktiga är vad man själv tycker om låten, och våra olika erfarenheter gör ju att vi får olika associationer. Jag kanske blir glad av låt som någon annan tycker är sorglig, till exempel.

Min absoluta favoritlåt med The Cure är “Just like heaven”. Den tycker jag verkligen att ni ska lyssna på om ni inte redan har hört den. Och se till att lyssna på texten också!

himmel