Ni som har läst här ett tag vet att vi byggde ett uterum för ett par år sedan. Så här skrev jag då: ”Inglasning av verandan betyder att vi skulle kunna sitta ute men ändå inne. Man skulle kunna njuta av att befinna sig i trädgården samtidigt som man har ett bekvämt skydd mot väder och vind.”

Ett glas har spruckit

Vi har verkligen använt vårt uterum. Det har blivit ett ställe där vi käkar frukost, grillar eller bara sitter och umgås med några goda vänner. Så förra månaden var barnen ute på gräsmattan och spelade fotboll. Olyckan var framme. Bollen krossade en glasruta. Det är sånt som händer, men jag har haft så mycket på jobbet (om det är en ursäkt?) att jag helt enkelt inte har orkat ringa om ett fönsterbyte. Jag vet inte varför det känns så jobbigt? Det hade ju varit betydligt värre om jag hade försökt byta fönstret själv.

Barnvakt

I övrigt har livet rullat på som vanligt. Min yngsta syster kommer hit imorgon och ska vara barnvakt över helgen. Jag och frun ska faktiskt ta in på ett spahotell. Det kan behövas kan jag säga. Den senaste månaden har varit riktigt stressig.